De molls i de terra
Mollet del Vallès, 2018
Un projecte de Marta Carrasco i Sergi Selvas (Mixité)

Quins canvis hi ha hagut des que Mollet del Vallès fos la Capital Europea del Medi Ambient? Què ens n’expliquen les pintures i fotografies del territori? Podem nosaltres crear una nova imatge que representi la ciutat de Mollet i el seu patrimoni paisatgístic en pro de la sostenibilitat?

Així, amb aquest projecte es proposa repensar la imatge de la ciutat de Mollet de manera que es reculli una identitat múltiple i diversa. Aprofitant la relació entre Mollet i la sostenibilitat ambiental, durant el procés es proposa una reflexió crítica de les polítiques institucionals sobre el medi ambient i el canvi climàtic dels darrers anys. Per això treballem amb entitats ecologistes del territori, relacionades amb la conservació i estudi del paisatge i el medi ambient, pagesos i agricultors, així com veïns i veïnes usuàries dels espais naturals. Els hi proposem reflexionar sobre el paisatge i la sostenibilitat des de la pròpia identitat individual i col·lectiva respecte la seva ciutat per, posteriorment, recollir tots aquests inputs i dissenyar una imatge gràfica que identifiqui la pluralitat de visions que descriuen el passat, el present i el futur de la ciutat de Mollet.

Aquesta és una proposta en el marc del Cicle d’enamorar-se així, d’equivocar-se així, d’exposar-se així a cura d’Experimentem amb l’ART (Dolors Juarez, Judit Onsés i Issac Sanjuan) a l’Aparador del Museu Abelló a Mollet del Vallés.