6431
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-6431,stockholm-core-2.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.2,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,,qode_grid_1300,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,elementor-default,elementor-kit-5482,elementor-page elementor-page-6431

Extemporaneous Cities I

Barcelona, 2017

 

Curs comisseriat per Marta Carrasco i Sergi Selvas, i amb la col·laboració de Homesession, Sala d’Art Jove, Recreant Cruïlles, Arts Santa Mònica, La Negreta del Gòtic, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Extemporaneous (extemporani), del llatí ex tempore (“fora del temps”), és refereix a la construcció del discurs públic, que per les condicions amb les que és lliurat, s’hi suma la improvització. La teoria és posada en pràctica sovint en contextos que requereixen certa adaptabilitat per poder respondre amb èxit a les seves necessitats. D’aquesta manera, les ciutats contemporanies com espai natural de les mirades revolucionaries, forcen una aproximació reflexionada però a la vegada improvisada que faciliti la construcció d’una ciutat altra.

En aquest context, aquest curs constitueix una proposta formativa que articula la teoria, el pensament crític i la pràctica en un programa basat en les pràctiques col·laboratives i transdisciplinàries. Està dirigit a persones de diferents camps de treball i d’estudi (arts, arquitectura, urbanisme, sociologia, antropologia, educació, etc.) interessades en les possibilitats que les arts contemporànies ofereixen a l’hora de proporcionar noves mirades, eines i aproximacions per la recerca en espais entre- acadèmics. El curs pretén proporcionar eines de reflexió i crítica per a projectes i processos de recerca que es duguin a terme tant en àmbits institucionals com autogestionats. Mitjançant formes d’aprenentatge col·laboratiu i seguint la idea d’espai laboratori, compartirem i innovarem en noves formes de construcció política, estètica i social a partir de la teoria, la pràctica i l’experiència.

Amb Nikos Doulos (Expodium – Amsterdam/Atenes), Eva Marichalar-Freixa (Vic), Tihomir Viderman (SkuOR – Viena), Jaime Palomera (La Hidra Cooperativa – Barcelona), Miguel Georgieff (Coloco – Montepellier), Carla Boserman (Barcelona), Despina Sevasti (Atenes), Roger Sansi (Barcelona), Sabine Popp (Noruega), Gabriela Navas (Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà – Barcelona), Fotini Lazaridou-Hatzigoga (Berlín).

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a fins analítics només. Pot obtenir més informació o canviar posteriorment els ajustos en la nostra Política de Privacitat. View more
D'acord
Rebutjar